Jansson: Jag har byggt min bil från grunden

22 augusti, 2023

På söndag är det dags för fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint. Vara MK är arrangör och startnummer 1 har Oskar Jansson, Vara MK tillsammans med Jonas Kolbert, Götene MK. De tävlar om RM-poäng i klassen Standard med sin VW Golf IV. Vem är Oskar, undrade vi?

– Jag bor i Grästorp, fru, villa och två vuxna döttrar. Jag jobbar på Försvarsmakten. Lite kortfattat om min rallykarriär är väl att jag haft ett brinnande intresse för rally och åkt service i flera år. 2014 blev jag kartläsare och fortsatte så tills jag byggde min egen rallybil, en VW Golf IV 2,0, grupp E. Bilen har jag byggt helt från grunden och fått många goda råd, tips och hjälp från rallykompisar. Min första tävling bakom ratten var i Klevabacken, Tidaholm, 2020. Tävlar sporadiskt när tid finnes och som bäst har det blivit några pallplatser. 

Vad har du för mål, och förväntningar, på söndag i Varas tävling?
– Förväntningarna inför grussprinten som min hemmaklubb Vara MK anordnar är att ha riktigt kul och komma i mål, så får vi se vad resultatet visar, avrundar Oskar Jansson från Vara MK. 

Foto: Stockhemsfoto
För mer information om tävlingen och poängtabell se rallysm.se. 

Följ Varas deltävling i Rally-SM Grussprint

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM: