Kristensson totalsegrade Rollsbo City Race

13 maj, 2023

Inför sista sträckan i Rollsbo City Race var Mattias Olsson, Stenungsunds MS, och Joakim Johannesson, Dals MK, totalsnabbast men ett varv för lite gjorde att duon fick tillagd tid.

Stefan Kristensson, Tomelilla MK, och Rickard Nilsson, Simrishamns MK, blev därmed segrare i den andra deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint. Marginalen ner till silverplats blev 9 sekunder och där finns Micael Jakobsson, SMK Nyköping, och Emanuel Andersson, Linköpings MS.

– Vilken tur vi vann för jag hatar att förlora. Jag är jättenöjd med sista åket, berättar Stefan Kristensson trots en liten miss i sista åket.

Simon Andersson vinner klassen med 3,4 sekunder före Joacim Kristiansson.

– Pappa, och farfar, har gett mig några stalltips. Nästa tävling är i Polen och sen är det Gullabo:s deltävling, hälsar Simon Andersson som vid dagens deltävling i Rally-SM Asfaltsprint tog ännu en delseger och får med sig 25 poäng till SM-tabellen.

Standardklassen, som kör om RM-poäng vanns av Thomas Pettersson och Ronnie Pettersson, Hässleholms MK före Joakim Strömberg/Mikael Eriksson.

23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Biljettpris – se Rally-SM 2023  live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.