Larsson: Det är en fantastisk känsla att leda ett RM 

3 augusti, 2023

På lördag är det dags för finaltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint och vi gästar Enköpings MK. Startnummer 9 och ledare av RM har vi Oliver Larsson och Ola Stenberg från Arlövs MC. Oliver har varit mästerskapet troget under säsongen och har två tredjeplatser och en femteplacering med sig i bagaget vilket gör att de kommer till Enköping som ledare i RM på 57 poäng och har 7 poäng tillgodo till tvåan Thomas Pettersson, som kör en grupp F-bil. 

Kan du berätta lite om din asfaltssäsong hitintills?
– Min och Olas säsong har varit riktigt rolig och lärorik hitintills. Vi har satt fina tider och placeringar både i SM och andra tävlingar. Fått in en bra körteknik på asfalten och fått upp farten i BMW:n tycker jag. Mycket laborerade med däcktryck har det blivit och nu känner vi att vi hittat rätt där. I Sturup var det första gången jag körde på regndäck och det var väldigt ovant. Det ser ut att kunna bli regn i Enköping med så vi får se hur det slutar med det. Jag hoppas på uppehåll. 

Hur har du laddat upp inför asfaltsfinalen?
– Vi har laddat upp med Mästarmötet SM-sprint på grus faktiskt. Tränade noter och jag fick sprätta av mig och därmed ta bort möjliga driftingbehov inför finalen. 

Vad har du för mål, och förväntningar, inför EMC-sprinten?
– Förväntningarna har, sedan Sturup och brorsan kludda till det och körde in i chikanen och jag förstod att vi flyttade upp högst i tabellen, vart förväntansfullt. Det är en fantastisk känsla att leda ett RM med A-, B och C-förare samt både Grupp E och F-bilar. 

– Målet inför finalen är solklar. Inga misstag. Inga påkörningar. Och framförallt ska vi ha så roligt det bara går med ett fokus på 100 procent. Med tanke på att vi leder med en Grupp E bil så spelar vår insats såklart roll men även lär de övrigas placeringar/misstag avgöra om vi kommer att sluta som segrare. Oavsett är jag stolt att vi lyckats på två säsongen att utmana både Grupp F:arna som A- och B-förarna. Enköping bjuder på vad jag förstår en snabb bana, med några lokala förare som är med och fajtas. Det kommer att bli tajt, och som Thomas sa; ”den som håller ner mest och utan misstag tar hem det!”. Spännande blir det, avrundar Oliver från skånska Arlövs MC. 

Foto: Privat

För mer information om EMC-sprinten, poängtabell med mera, se rallysm.se

Följ finaltävlingen EMC-sprinten live;

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM: