Ledin/Olsson 2WD mästare i Grus-SM

24 oktober, 2021

”Nu måste jag köpa klänning” var det första Jonna Olsson från Katrineholms MK kommenterade när vi berättar för Niklas och Jonna att poängen från finaltävlingen i Sigtuna räckte för att bli guldmedaljörer i 2WD Grus-SM. 

Hur har säsongen varit undrar vi såklart och Niklas Ledin, MK Kopparberg, berättar: 

– Tanken från början var att vi såklart skulle vara segrare i både Asfalts-SM och Grus-SM. Bilen krånglade en del för oss under deltävlingarna i Asfalts-SM och vi hade inte riktigt flytet med oss. Vi slutade på en 21:a plats efter bara lyckats få poäng i första deltävlingen. Grus är mitt favoritunderlag och där jag hör hemma egentligen så fullt fokus har lagts på Grus-SM. Vi hade en riktigt bra start i Millebygden som var första deltävling och det var en riktigt häftig tävling och vi båda gillade sträckan. Likaså i Vara men där försvann bromsarna och vi fick bryta. Ludvikas tävling vann vi och inför starten på finaltävlingen har vi bara tänkt taktik. Jag behövde bli sämst fyra i standardklassen, så jag behövde inte vinna klassen idag för att ta hem mästerskapet. Vi har kört på säkerhet i finaltävlingen och haft lite koll på de andra förstås, säger Niklas Ledin. 

Jonna Olsson, codriver till Niklas, är överlycklig över dagens inplockade poäng som gör paret till SM-guldmedaljörer. 

– Vi har haft ett fantastiskt roligt år tillsammans. Jag som aldrig har på mig klänning får införskaffa mig en sådan nu när medaljerna delas ut på Bilsportgalan, kommenterar Jonna från Katrineholms MK. 

Niklas och Jonna har under säsongen tävlat i standarklassen med sin Saab 900. 

Topp tre Grus-SM 2WD
1. Niklas Ledin 65 poäng
2. Johan Holm 62 poäng
3. Lucas Helin 61 poäng

Resultat från Sigtunasprinten, som var sista finaltävlingen i Grus-SM finns här. 
Resultat från Grus-SM 2WD finns här.
Foto; Sara Mejving, SRM

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...