Lindström: Jag kör min 320:e rallytävling på söndag…

25 augusti, 2023

På söndag är det dags för fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint. Vara MK är arrangör och startnummer 26 har David Lindström, Skillingaryds MK tillsammans med Andreas Johansson, Norrköpings MK. De tävlar om SM-poäng i 2WD-klassen. Vem är David, undrar vi?

– Född 1968 i Anderstorp och bor numera i Plombo. Elingenjör som har sadlat om till däckhandlare. Bilsportentusiast som hållit på med motorsport hela livet, mer eller mindre född på motorbanan i Anderstorp där min far var anställd 1969-1976. Jag började som banfunktionär 1986, började tävla i långlopp på bana 1992 och min första rallytävling var 1996, vintertävling i Norrahammars MK i en Opel Kadett Rallye. I Vara startar jag i rallytävling nummer 320 i karriären. Alltid varit engagerad: I styrelsen för Anderstorp RC 1994-1997 samt ett par år i Skillingaryds MK, i distriktets styrelse sedan 2008 och i Rallyutskottet sedan 2015. När jag inte själv kör tävling försöker jag betala tillbaka till sporten med ideella timmar. 

– Jag kör en Volvo 940 i 2WD som jag byggt själv. Pärlan premiärvisades på Elmia 2015 och har nu gått 117 tävlingar. Hon har knappt 300 hk, sekventiell växellåda och Öhlins fjädring. Om man ska vara ärlig är nog inte bilen begränsningen, snarare mellan ratten och ryggstödet. 

Vad har du för mål, och förväntningar, på söndag i Varas tävling?
Vi var med och körde Varas tävling i Grus-SM för två år sedan och tyckte den var höjdpunkten det året i den serien. När jag fick klart för mig att upplägget var detsamma i år så tvekade jag inte utan ordnade fram en kartläsare då min ordinarie fortfarande är sjuk. Det blir Andreas Johansson som till vardags åker med sin bror Magnus och då är min naturliga motståndare, men nu ska vi åka ihop en tävling och ha fantastiskt roligt. Vår målsättning är förutom att ha minst en RIKTIG sladd åt varje håll, försöka vara topp tio i den stenhårda klassen. Topp fem vore fantastiskt bra, men övre halvan i det här getingboet är godkänt, summerar David från Skillingaryds MK. 

Foto: Frida Lindström

För mer information om tävlingen och poängtabell se rallysm.se. 

Följ Varas deltävling i Rally-SM Grussprint

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM: