Mattias Adielsson jagar SM-ledning i Skillingaryd

14 juni, 2023

Nu till helgen är det dags för tredje deltävlingen av årets Rally-SM. Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand kommer till start i tävlingen i Skillingaryd med ambitionen att vinna och avancera i SM-tabellen. 

– Vi har ett härligt flyt just nu med segern i Hovdalapsrinten senast och ett bra South Swedish Rally, så nu ska vi göra vad vi kan för att ta klassegern och klättra i tabellen, säger Mattias Adielsson. 

Skilling 500, som tävlingen heter, består av hela 15 specialsträckor. Starten sker med fyra specialsträckor under fredagskvällen och sedan är de resterande 11 sträckorna på lördag. Målgången beräknas till klockan 18.00. Det kommer att hända mycket på de krokiga vägarna så det gäller att ha ett högt tempo men passa sig för alla klurigheter. Adielsson har visat att han är en av de snabbaste så förhoppningarna finns om en lyckad tävling. 

– Jag har börjat lära mig den här Toyota Corollan mer och mer, så jag känner mig riktigt hemma i den. Det är en fantastisk lättkörd bil och det känns som man kan åka hur fort som helst i den. Jag blir även imponerad av Yokohamadäcken som vi åker i år, fantastiskt fäste både i accelerationen och inbromsning. Vi har med oss bra minnen från Skilling 500 2021, då vi senast åkte tävlingen, då blev vi trea totalt i tävlingen efter två världsmästare. Nu kommer vi inte vara med så bra totalt i tävlingen men vi ska vara toppen av vår klass, avslutar Mattias Adielsson. 

SM-tabell inför deltävlingen i Skillingaryd
1. Emil Karlsson, Hällefors MK, 48 poäng
2. Oskar Sundell, Sandvikens MK, 44 poäng
3. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 38 poäng

Pressmeddelande och foto från Mattias Adielsson Motorsport.

Mer från Rally-SM: