Mattias Adielsson jagar tredje raka segern i Rally-SM Grussprint

28 juli, 2023

Göteborgaren Mattias Adielsson leder Rally-SM Grussprint inför den kommande rallytävlingen BILAM Mästarmötet i Älmhult. Det har avgjorts två deltävlingen av fem i denna serie och Adielsson har vunnit båda. 

– En riktigt bra känsla och ett sug efter rally nu efter välbehövlig semester, säger Mattias Adielsson. 

BILAM Mästarmötet i Älmhult kommer imorgon, lördag, att avgöras över två korta specialsträckor som körs två gånger. Mattias Adielsson har imponerat stort under säsongens inledning och hoppas på att bibehålla sin ledning i Rally-SM Grussprint. Senast det kördes en kort sprintsträcka i samma område som BILAM Mästarmötet avgörs inom var under South Swedish Rally, då var Adielsson riktigt snabb och satte den bästa tiden. 

– Vi siktar på att ta den trejde raka segern på lördag, det är helt klart. Känslan från i våras när vi körde här sist är riktigt bra. Vi får dock vara lite smarta då alla deltävlingar räknas och vi vill stå som segrare i höst, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagda bästa tiden. 

Aktuell poängställning 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 50 poäng. 
2. Daniel Röjsel, Anderstorp RC, 44 poäng. 
3. Joacim Kristiansson, SMK Hörby, 36 poäng. 

Pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport. 

Mer från Rally-SM: