Mattias Adielsson utökar sin ledning i Grus-SM i rally

27 augusti, 2023

Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand utökar sin ledning i Grus-SM efter dagens andra plats i Varas tävling Hårdingen. 

– Passande namn på tävlingen, Hårdingen, för det blev riktigt hårt på slutet. Det fattades en tiondel för oss att komma etta. Det blev lite för passivt första vändan och en riktig push på andra vändan räckte inte riktigt den här gången, säger Mattias Adielsson. 

– Vi är dock nöjda med dagen, bilen och däcken har fungerat perfekt och det viktiga är att vi utökar ledningen i serien inför den sista deltävlingen. Först är det dock fullt fokus på den deltävlingen av Rally-SM om tre veckor. Vi ligger tvåa där, men siktet är inställt på guld även där, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingarna genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden. 

Resultat Hårdingen
1. Melvin Bengtsson, Kullings MS, 8:57,4
2. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, +0,1 sekund
3. Johan Lundqvist, SMK Trollhättan,  +14,4 sekunder

Aktuell poängställning 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 97 poäng
2. Daniel Röjsel, Anderstorp RC, 83 poäng
3. Emrik Smedberg, Wäxjö MS, 63 poäng

Pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport
Foto: Stockhemsfoto

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...