Mattias Adielsson vinner BILAM Mästarmötet – tredje deltävlingen i Rally-SM Grussprint

30 juli, 2023

Redan på den första specialsträckan visade Göteborgaren Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand att målet var att ta den tredje raka vinsten i Rally-SM Grussprint serien. Deras Yokohamaförsedda Toyota Corolla fungerade perfekt och de höll en god marginal mot tvåan genom hela tävlingen. 

– Vi gjorde en bra satsning redan på första sträckan och kunde sedan behålla den underbara känslan vi fick direkt på den sträckan genom hela tävlingen. Vi hade som mål att vinna denna tredje deltävlingen, för att i slutet av säsongen vinna SM-guld, säger Mattias Adielsson. 

– Millebygden raceway passade otroligt bra till denna tävling, som blev kompakt och rolig, med en härlig inramning där det är nära till allt. Vi är väldigt nöjda med resultatet och kände att bilen med Yokohamadäcken gick precis som vi önskat oss. Detta är en bra uppstart efter semester och nu Ladder vi vidare mot höstens utmaningar, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden. 

Resultat BILAM Mästarmötet
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF 9.37,5
2. Daniel Röjsel, Anderstorp RC +8,9
3. Robert Karlsson, Ljungby MK +14,4

Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF 75 poäng
2. Daniel Röjsel, Anderstorp RC 66 poäng
3. Joacim Kristiansson, SMK Hörby 50 poäng

Pressmeddelande och foto; Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: