Mattias och Maja avslutar säsongen med SM-brons

10 oktober, 2022

Med sin M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 blev det till slut en bronsmedalj för Mattias Adielsson och Maja Bengtsson i den serien som heter Rally-SM Grussprint 2022. Chansen på guld fanns men en bihåleinflammation satte stopp för det. 

– Jag var verkligen inte frisk under dagen, jag kände mig hyfsat bra på morgonen men ju längre dagen gick så steg febern och jag kände mig inte på topp. Vi tog då beslutet att bryta, man ska inte köra en sådan här bil i de farterna om man inte känner sig riktigt bra, säger Mattias Adielsson. 

– Om vi ska försöka summera den här säsongen så finns det mycket som har varit bra och saker som inte blivit som vi hade tänkt oss. De gånger vi haft problem har alla ställt upp på ett fantastiskt sätt, det har även varit skönt att ha haft M-sport i ryggen med all stöttning som de har gett de gångerna när bilen inte fungerat sm den ska ska. Höjdpunkten är deltävlingen i Rally-SM som gick i Fagersta, där vi vann tävlingen och var snabbast på powerstagen. Samarbetet i bilen har fungerat mycket bra mellan Maja och mig, vi har otroligt roligt när vi är ute på tävlingar, vilket är det viktiga för då kommer resultaten. Stort tack till alla som varit med i år och bidragit på sina sätta, utan er är inte det här möjligt, avslutar Mattias Adielsson. 

Det finns tre olika serier som korar svenska mästare i rally. En serie med korta asfaltstävlingar, en serie med korta grustävlingar och sedan den vanliga serien med längre tävlingar oftast över två dagar. 

Tabell Rally-SM Grussprint 
1. Jonas Åkesson, Karlskrona, 93
2. Jonna Eson Brådhe, Nyköping, 79
3. Mattias Adielsson, Göteborg, 63

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport.

Mer från Rally-SM: