Medaljjakt för Adielsson och Bengtsson i SM-Veckans rallysprint

25 mars, 2022

Rallysprinten i SM-Veckan idag blir Mattias Adielsson och Maja Bengtsson andra framträdande tillsammans i deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2. Tävlingen avgörs på snö och is i Morjärv cirka 12 mil norr om Piteå där de resterande delarna av SM-Veckan avgörs.

– Alltid roligt att få komma till SM-Veckan och tävla om medaljer. Det här blir något helt annat än Rally Sweden som var en lång tävling över tre dagar, nu ska allt avgöras på en kort sprintsträcka. Det blir häftigt och utmanande. Motståndet är tufft, så det gäller att gå för fullt direkt, säger Mattias Adielsson.

Två kvalomgångar vid lunchtid ska man ta sig igenom, innan final avgörs på eftermiddagen. Specialsträckan mäter endast 2 kilometer så det kommer inte finnas utrymme för minsta misstag. Under de två kvalomgångarna är det den bästa tiden som gäller medan båda finalåkens tider slås ihop för att utse segraren.

– Allt sänds på SVTPlay eller i SVT så alla kan följa oss på ett enkelt sätt under dagen. Vi siktar på seger och känslan är mycket bra. Jag har kopplat bort rally under en liten tid efter Rally Sweden då allt blev väldigt intensivt, men nu börjar suget att komma tillbaka igen. Det ska bli riktigt roligt att få in Maja i bilen igen, vi pushar och sporrar varandra på ett mycket bra sätt och inte minst har vi väldigt roligt, avslutar Mattias Adielsson.

Tidsplan Fredag 25 mars
12,10 – 13,00  Kval 1
14,10 – 15,00  Kval 2
15,50 – 16,20  Final 1
17,20 – 17,50  Final 2

Källa: Pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...