Mille och Tom till start i Hovdalasprinten

25 maj, 2023

GN Motorsport till start i Hovdalasprinten i Hässleholm nästa lördag när andra deltävlingen i Rally-SM Grussprint avgörs. 

– Vi kan med glädje presentera att vi kommer till start med tre ekipage den 3 juni, berättar GN Motorsport på sociala medier. 

Tom Kristensson och Andreas Johansson kommer till start i en av teamets Ford Fiesta Rally2. Tom har för några år sedan kört just dessa Ford bilarna i WRC2 och vi i teamet ser fram emot att se vad han kan prestera nu när han får prova de senaste uppdateringarna.

– Efter en vecka med tråkiga beslut så fick jag förfrågan av en person som varit väldigt involverad i min rallysatsning på olika vis. Detta gällde att köra och synas samt utvärdera olika saker i samband med Hovdalasprinten nästa helg. Så jag har tackat ja till detta och det känns som en bra sak att göra i samband med denna situationen, säger Tom. 

Till Svenska RalllyMästerskapen säger Tom: 
– Jag känner mig trygg med både bil, team och vägen och ser detta som en jätterolig möjlighet. Vi ska bara njuta och ha roligt. 

Mille Johansson och Johan Grönwall tar plats i bil nummer två.  Teamet gjorde sin första EM debut förra veckan i Polen, där man gjorde en imponerade insats. 

– I tävlingen visade vi bra framfart och tempo och lyckades ta en sträckseger på fredagens första sträcka, vilket vi är nöjda med. Det ska bli kul att få köra i Sverige igen och denna gången med Rally4 och med noter vilket jag inte fått innan. Målet för tävlingen är att få till en så bra känsla och grundsetup inför nästa EM tävling i Lettland, säger Mille. 

Sist men inte minst, däremot yngst har vi Adam Grahn som även han kommer till start i sin Ford Fiesta Rally4 tillsammans med nya co-drivern Ditte Kammersgaard. Besättningen kommer att starta som föråkare. 

– Sedan avåkningen några veckor sedan har teamet gjort ett fantastiskt arbete och bilen är i nyskick, fullt redo för att tävlas med igen. Ska bli väldigt kul och känna på mitt och Dittes samarbete i bilen. Självklart är det även spännande att få starta en tävling här hemma i Sverige och nästan på hemmaplan.  Men målet för tävlingen handlar enbart om att få tillbaka känslan vi hade i Estland, säger Adam.

Pressmeddelande från GN Motorsport 

Fotnot: Vid anmälningstidens utgång i söndags kväll fanns två platser med GN Motorsport, i 4WD klassen och med Ford Flesta Rally 2 där namnen ännu inte var presenterade. 

Mer från Rally-SM: