Millimetrar från succé för Adielsson i Bilam Mästarmöte

12 juli, 2022

Under lördagen deltog Mattias Adielsson och Maja Bengtsson i BILAM Mästarmöte i Älmhult och kom på en andra plats. En sprinttävling som ingår i Rally-SM:s serie för sprinttävlingar på grus. Kort och intensiv tävling där marginalerna var små. De visade dock till slut att deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 fungerar riktigt bra och vann sista sträckan. 

– I första rundan var vi lite för tajta i en sväng där en liten betongkant stack ut och vi la hjulet några millimeter för nära den så däcket punkterades. Luften gick ur däcket direkt så vi kom i mål på fälgen i stort sätt. Tidsförlusten blev stor, dock inte mer än cirka 20 sekunder men i dessa sprinttävlingar räknas tiondelar. I andra åket var vi lite för övertagande och åkte lite vårdslös på vissa partier, för mycket sladdar som tog tid, säger Mattias Adielsson och fortsätter: 

– Vi samlade oss inför sista omgången och gjorde där en riktigt bra sträcka. Det är den känslan vi tar med oss till kommande tävlingar, avslutar Mattias Adielsson. 

Resultat: 
1. Albin Nordh, Kisa, 11,11,3
2. Mattias Adielsson, Göteborg, +14,3 sekunder
3. Mattias Olsson, Älmhult, + 45,2 sekunder

Pressmeddelande och foto från Mattias Adielsson Motorsport 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...