Nordström: North Rally Boden, succén och oturen

11 januari, 2022

Teamet drog iväg på ett ordentligt äventyr. Årets säsong bjöd på en otroligt tidig premiär i Rally-SM, tävlingen North Rally, i Boden. 

Inte bara avståndet upp till Boden blev ett äventyr, vi fick uppleva rally i bitande kyla. 

Efter intensiva veckor i verkstaden så lyckade teamet få bilen startklar på söndagen innan tävling. Måndag morgon lastades rallybilen och äventyret startade. 

Tävlingen bjöd på ordentlig vinter och riktigt fina vintervägar. Reken gick bra och vi kom in i ”rallykänslan” snabbt. Tävlingen startade på fredagskvällen och vilken start i nya bilen! 

Ss1 11 kilometer specialsträcka och vi klämmer till med en sträckseger direkt. Likadant på ss2 och lördagsmorgonens första sträcka, tre sträcksegrar i rad i nya bilen. 

Resultatlistan visar att vi efter tre sträckor leder med 5,3 sekunder före snabba Albin Nordh. Vi och Albin är även snabbast och näst snabbast totalt med 2wd i detta läget. 

Med en fantastisk känsla startar vi ss4, dock så går växellådan sönder cirka 2 km in på 25 km långa sträckan. Ingen treans växel… 

Albin går om och går upp i ledning i klassen. Vi är trots bekymren tvåa på sträckan och fortsatt tvåa i klassen. 

Lite service och vi bestämmer oss för att vi ska försöka behålla andraplatsen även utan treans växel. Tyvärr så hakar vänster framhjul i snövallen och suger ner bilen i snön. Isac och Karl-Johan skottar fram och loss bilen. Nu ska vi bara ta oss till mål och få med poängen hem inför fortsättningen i Rally-SM. 

Återigen drabbas vi oturligt nog av tekniska bekymmer. En bromsskiva exploderar, så nu fick vi tyvärr ge upp. 

Grattis Albin och Alexander till segern i helgen! 

Teamet tar med sig känslan ifrån första delen av rallyt och ser fram emot barmarkssäsongen. 

Grus är ju underlaget vi kan! 

Stort tack till arrangörerna för en fantastisk tävling. Och tack för er imponerande insats i den bitande kylan, imponerande! 

Pressmeddelande: Isac Nordström Motorsport 
Foto: Anders Blomqvist

Mer från Rally-SM: