North Rally i Boden rivstartar Rally-SM 2022

18 december, 2020

Vägarna i Boden har haft en perfekt höst och förvinter med lite tjäle och plusgrader om vartannat så just nu är det ett mycket bra underlag. North Rally har således ett fantastiskt tillfälle att få visa upp Norrbottens fina vinterrallyvägar.

Men som situationen ser ut i Norrbotten, Sverige och världen blir det, trots det perfekta underlaget, en annorlunda vinter.

– Vi är ett härdat släkte och det ligger i våra gener att vi inte ställer in, vi ska bara köra hur det än är. Vi vill att alla team och rallypublik ska kunna få ta del av det fantastiska vintervädret vi har i Norrbotten. Som restriktionerna är, och troligen kommer att fortsatta vara, finns nu inte den möjligheten i februari 2021, säger ordförande för organisationskommittén Per-Åke Nilsson från North Rally, som nämner att beslutet som tagits är i samförstånd med Svenska RallyMästerskapen och rallyutskottet.

Men vi ger nu alla chansen att ladda om inför en resa till Norrbotten och Rally-SM premiären i januari 2022.

– Vi ser fram emot att besöka Bodens snösäkra SM-tävling 7 och 8 januari 2022, då tävlingens koncept blir detsamma som var i den ursprungliga planen 2021. Organisationen för North Rally gör ett fantastiskt jobb, hållit ut, planerat om, flyttat fram, men vi vill ge hela landets team samma förutsättningar att kunna tävla i ett snösäkert Norrbotten, säger Anders Martinsson vd för Svenska RallyMästerskapen.

Rally-SM North Rally i Boden 2022 körs med ett liknande upplägg.

Mer från Rally-SM: