Öppen träff gällande framtiden för Rally-SM

14 juni, 2022

Svensk Bilsport bjuder in till en öppen träff gällande framtiden för Rally-SM.

Tidigare under året fick de nytillträdda sportgrenskoordinatorerna i uppdrag att se över antalet SM i respektive sportgren. Så även i Rally. Därtill finns frågan om hur Rally-SM mår, hur SM ser ut och hur vill medlemmarna i Svensk Bilsport att det ska se ut?

– Det är stora frågor för Rally som jag jobbat med under våren. Jag har haft samtal med kloka människor, tagit del i möten, läst på och besökt arrangemang där jag haft flera möten och bra samtal. Pratat med team, tävlande och tävlingsledning samt besök sträckor där jag träffat många funktionärer och framför allt publik, säger Lars Jonsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för rally och fortsätter.

– Jag arbetar ganska tajt med SRM, SM:s promotor som har ett avtal som sträcker sig fram till slutet av 2023 och med Rallyutskottet. Både SRM och utskottet gör ett gediget arbete som jag verkligen vill ge en eloge till. Men både sporten och samhället förändras och nu behöver vi tillsammans titta i kristallkulan för Rally-SM, säger Lars Jonsson,

För att få mer input samt komplettera den information som redan framkommit bjuder Svensk Bilsport in till en öppen träff den tredje juli i Linköping gällande framtiden för Rally-SM.

– Under senare tid har jag ofta fått frågan vad Svensk Bilsport vill med Rally-SM? Så för att verkligen komplettera mitt arbete om framtiden för Rally-SM så vill jag träffa så många som möjligt med intresse i Rally-SM. På mötet kommer det att finnas en agenda av diskussionsämnen att bocka av, säger Jonsson som kommer leda mötet.

– Jag kommer leda det, men absolut mest vara lyssnande och intagande. 
Mötet kommer inte vara beslutande på något sätt men rådgivande. Målet för mötet är att sätta riktningen framåt för framtida Rally-SM, förklarar Lars Jonsson. 

Inbjudan till öppen träff gällande framtiden för Rally-SM
Träffen är öppen för alla, i synnerhet ni som på något sätt finns eller kommer att finnas i och kring Rally-SM.

Plats: Scandic City Linköping
Datum: söndagen 3 juli
Tid: Kl 10.00 – tills vi är färdiga
Anmälan: Obligatorisk via mail till [email protected] senast 26 juni.

– Några ord som jag tror vi kommer att hitta på agendan är eventen, klasser, FIA, antal SM-tecken, däck, antal tävlingar, sommar-vinter, enhetsdäck, underlag, JSM, press m.m…, ja listan kan bli lång, men jag hoppas att så många som möjligt har tid att komma på träffen, avslutar Lars Jonsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för rally.

Källa: Svensk Bilsport

Mer från Rally-SM: