P-G och Anders försvarade SM-guldet – svenska mästare även 2021

25 september, 2021

Ingen kunde rå på P-G Andersson och Anders Fredriksson i SM-finalen Göhlin Skilling 500 som avgjordes idag. Det var först i mål som gällde för SM-guld. De vann rallyt och blev svenska mästare för andra året i rad i högsta klassen.

– Vi gjorde en stabil och gedigen insats i helgen och det här känns jäkligt skönt.

P-G och Anders kom till start i årets rally-SM med målet att försvara sitt guld tillsammans teamet GN Motorsport. De var oslagbara i de två inledande deltävlingarna, men tyvärr tvingades P-G bryta i Snapphanerallyt för två veckor sedan.

– Jag hade kunnat säkra det redan i Hässleholm, men gjorde då en liten miss och tvingades bryta, säger P-G.

I går inleddes finaltävlingen Göhlin Skilling 500 med fyra mörkersträckor. P-G och Anders tog ledningen i rallyt redan under första sträckan och behöll den ända över mållinjen idag. De slog inte av nämnvärt på tempot utan vann elva av rallyts femton sträckor. Som pricken över i tog de även fem extra poäng efter vinst på powerstage. Det betyder att de har tagit full poäng i tre av årets fyra SM-deltävlingar.

– Jag gillar att köra under press, så jag kan få sätta ner foten. Det gick bra i helgen. Vi gjorde en stabil och gedigen insats och det här känns jäkligt skönt. Lika bra att vi knöt ihop säcken i finaltävlingen, så att Anders hann bli frisk och kunde vara med mig hela vägen, Vi har ett bra paket med bra team,bra bil, bra dämpare och bra kartläsare. Och förare, säger P-G med ett skratt…

– Jag är stolt, nöjd och tacksam för allt, kommenterar Anders Fredriksson.

P-G och Anders blev svenska mästare i den  fyrhjulsdrivna internationella klassen. Silver tog Mattias Adielsson och bronset gick till  Jonas Åkesson .

Det är många som står bakom det här SM-guldet och P-G vill passa på att tacka alla:

–  Vi har egentligen haft en klockren säsong. Jag måste få tacka GN Motorsport, Jocke Grahn, Pirelli, familj, vänner och alla som på ett eller annat sätt finns runt och stöttar oss. Och ett extra stort tack till alla er ute i rallyskogen, säger P-G.

Foto: Joel Carlsson från specialsträcka 4 under fredagskvällens etapp

Mer från Rally-SM: