P-G och Anders värmer upp säsongen med asfalts-SM Drive VXO

14 juni, 2021

Tillsammans med GN Motorsport Sweden vann Per-Gunnar ”P-G” Andersson och codrivern Anders Fredriksson fjolårets rally-SM i högsta klassen i teamets Ford Fiesta R5. Teamet hörde av sig och ville att P-G skulle försvara SM-titeln även i år.

Traditionella Rally-SM premiären körs 14 augusti i Kil, men redan på lördag kommer de till start i Drive VXO som är den andra deltävlingen i Asfalts-SM.

– Teamet ställde frågan eftersom det ju är bra att få känna lite på grejerna nu när bilen stått sedan september i fjol, säger P-G.

Rallyt består av två sträckor som körs två gånger, med start klockan 11:00 på lördag. Det är totalt 78 anmälda till rallyt och P-G och Anders startar med teamets Ford Fiesta R5 i den fyrhjulsdrivna trimmade klassen (internationella 4 wd) där det är totalt 8 startande.

– Ska bli otroligt kul att få sätta sig bakom ratten igen tillsammans med GN Motorsport. Som asfaltsläggare bör jag ju kunna underlaget. Jag ska försöka ge dem en match trots att det är nästan 10 år sedan jag körde på asfalt senast, säger P-G med ett skratt.

Pressmeddelande från P-G Andersson Rallying
Foto: Motorsport i Värmland

Mer från Rally-SM: