Patrik och Göran säkrade SM-guldet

13 augusti, 2022

Patrik Flodin och Göran Bergsten vann Nattkröken med över minuten idag och tar hem full pott i SM-deltävlingen. Därmed är de ointagliga i årets mästerskapstabell och kan med en deltävling kvar titulera sig Svenska Mästare.

De missade SM-guldet i fjol efter ett motorhaveri och kom till start rejält revanschsugna i årets mästerskap. De vann de tre inledande deltävlingarna och toppade SM-tabellen i den tvåhjulsdrivna nationella klassen med 30 poäng före Emil Karlsson. Emil var den enda som kunde hota dem i mästerskapet och tog de sig bara i mål före honom idag, skulle SM-guldet vara säkrat.

– När Emil fick problem blev det verkligen ett halvspänt och nervöst rally. Jag hade fjolårets scenario i huvudet – att vad som helst kan hända i rally och det är inte över förrän man är över mållinjen. Men vi har haft ett problemfritt rally och har inte behövt spänna bågen utan bara kört för att överleva. Men vi höll ihop hela vägen och det känns fantastiskt kul att vara klara svenska mästare med en deltävling kvar, säger Patrik.

Patrik och Göran vann rallyt med över minuten (1:06,7) och tar även full poäng på powerstage.

– Vi hade en plan som vi höll hela vägen. Vi kan inte påverka andra, vi behöver bara göra vårt bästa. Vi har en bra rutin och får till riktigt bra noter och har makalöst kul i bilen. Det här var jäkligt kul, säger Göran.

Båda vill även tacka alla som är med och stöttar:

– Ett stort tack till våra sponsorer – utan er skulle inte det här gå. Och ett stort tack till familj, vänner och Fancluben. Vi har ett fantastiskt gäng som är med ut och stöttar oss i skogen. När man ser alla flaggor och allt folk som hejjar på, blir man skitglad och ger verkligen det där lilla extra. Så ett jäkligt stort tack till er alla, säger Patrik.

Pressmeddelande från Patrik Flodin 
Foto: Jan Stockhem

Mer från Rally-SM: