Pettersson: Fullt ös krävs för att hänga med ungtupparna

26 juni, 2023

Startnummer 9 i lördagens Sturupsprint, som är tredje deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint har C-föraren Thomas Pettersson och Ronnie Pettersson från Hässleholms MK. De tävlar i standardklassen med sin BMW 323. 

Hur laddar ni upp inför lördag?
– Det har varit att titta över bromsar och sedan har vi haft lite problem med effekten i motorn. Har inte kunnat varva motorn över 6 000 varv på hela säsongen. Men nu har vi hittat felet. Nämligen i luftmängdsmätaren som var kass. Så bilen kommer att bromsas nu i veckan så vi får ut så mycket hästar som möjligt. Får väl bromsa den kassa luftmängdsmätaren med för att se hur mycket handikapp man gett konkurrenterna. 

Kan du berätta lite kort om din tävlingsbil?
– Bilen är en BMW 323 CI av 99:års modell. Valde att måla den Kawasakigrön då jag gillar den färgen skarpt. .Brukar säga att det är en pandemibil då den byggdes under pandemin. Hade tänkt att ta en USA-resa och fira mina 50 år på denna jord. Men inreseförbud för bland annat svenskar till USA fick mig att ändra planerna. Frågade min bror Ronnie om han ville hjälpa mig att bygga min 50-årspresent och det ville han. Sagt och gjort. Nu är vi med och fajtas både i SM men även i DM. Bara synd att vi fick bryta i Hörby med brusten bärarmsupphängning. 

Dina förväntningar och mål på lördag?
– Taktiken inför Sturup är väl som vanligt. Fullt ös medvetslös. Det krävs för att hänga med ungtupparna i toppen. Som jag ser det har vi alla möjligheter att ta hand om tredjeplatsen i mästerskapet och det är väl det stora målet på resterande tävlingar i SM. Men om det ska bli så, så får vi inte bryta fler tävlingar. Då är det kört. Linus Larsson är det inget att göra åt, det är bara att gratulera till guldet. För övrigt tycker jag att det ska heta SM även för standardklassen, just för att vi kör faktiskt samma tävlingar som de som. Kör 4WD och trimmat. Hade vi kört i 2WD så hade vi inte blivit sist iallafall. Hoppas verkligen detta får fortsätta nästa år även om SBF tar över mästerskapet, summerar Thomas Pettersson från Hässleholms MK som inför helgen ligger på en femteplats i mästerskapstabellen. 

Foto ovan Lars Svensson, nedan privat

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Biljettpris – se Rally-SM 2023  live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...