Premiären i Rally-SM – North Rally – snön kom i går!

19 oktober, 2020

Rallyförarna, kartläsarna och deras serviceteam hälsas välkomna till snösäkra Boden strax efter nyår då traditionella rally-SM startar.

–  Tävlingen, som går fredag och lördag, mäter 18 mil totalt i specialsträckor och 70 mil för hela tävlingen. Tävlingen är en dubbeltävling och vi har ungefär lika många mil varje tävlingsdag. Den administrativa incheckningen öppnar 5 januari på HQ Boden Arena, där också den centrala serviceplatsen finns. Vi kommer att genomföra rekning onsdag och torsdag. Sammanlagt är tio däck godkända under tävlingen.

–  Vi har ambitionen att ordna med någon form av shakedown tisdagen den 5 januari. Vi hoppas att vi kommer lösa detta inom några veckor och återkommer med mer information. Som läget är idag så jobbar vi för en publikfri tävling enligt myndigheternas restriktioner, säger ordförande i organisationskommittén, North Rally, Per-Åke Nilsson.

–  I fredags var vi ute vid vindkraftparken och då såg det ut som på bilden jag skickar med. Igår kom det 25 centimeter snö och imorgon, tisdag, väntas flera minusgrader. Det gör att det blir ett mycket bra underlag på våra sträckor, avrundar Per-Åke Nilsson.

Mer från Rally-SM:

Anmäl ditt Rally-SM team

Anmäl ditt Rally-SM team

Lagtävlan i Rally-SM fortsätter 2020 och i år firar teammästerskapet tio år. Passa på att anmäla ditt team i...

Codriverbyte hos Lukas i SSR

Codriverbyte hos Lukas i SSR

Stefan Ahl ersätter Daniel Borgqvist hos Lukas Hägg i Ford Fiesta Rally4 kommande helg då Daniel fått förhinder.   –...