Premiären i Rally-SM – North Rally – snön kom i går!

19 oktober, 2020

Rallyförarna, kartläsarna och deras serviceteam hälsas välkomna till snösäkra Boden strax efter nyår då traditionella rally-SM startar.

–  Tävlingen, som går fredag och lördag, mäter 18 mil totalt i specialsträckor och 70 mil för hela tävlingen. Tävlingen är en dubbeltävling och vi har ungefär lika många mil varje tävlingsdag. Den administrativa incheckningen öppnar 5 januari på HQ Boden Arena, där också den centrala serviceplatsen finns. Vi kommer att genomföra rekning onsdag och torsdag. Sammanlagt är tio däck godkända under tävlingen.

–  Vi har ambitionen att ordna med någon form av shakedown tisdagen den 5 januari. Vi hoppas att vi kommer lösa detta inom några veckor och återkommer med mer information. Som läget är idag så jobbar vi för en publikfri tävling enligt myndigheternas restriktioner, säger ordförande i organisationskommittén, North Rally, Per-Åke Nilsson.

–  I fredags var vi ute vid vindkraftparken och då såg det ut som på bilden jag skickar med. Igår kom det 25 centimeter snö och imorgon, tisdag, väntas flera minusgrader. Det gör att det blir ett mycket bra underlag på våra sträckor, avrundar Per-Åke Nilsson.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...