Rally Arvika för Adielsson och Bengtsson

8 juni, 2022

Efter ett litet uppehåll är det nu dags för Mattias Adielsson och Maja Bengtsson att kliva in i Rally-SM igen. I helgen är det dags för Rally Arvika som avgörs över två dagar. Deras M-sport supportade Ford Fiesta Rally2 är startklar efter ett lyckat test i veckan. 

– Vi ska ha så roligt som vi någonsin kan. Vägarna i Värmland brukar vara riktigt bra och utmanade så det här kommer att bli häftigt. Det viktiga är att hitta känslan och bygga farten sträcka för sträcka. Vi får se hur långt det räcker men allt känns bra inför tävlingen. Motståndet är otroligt bra och vi såg i South Swedish Rally att alla åker riktigt fort, säger Mattias Adielsson. 

Rally Arvika startar på fredag med två specialsträckor för att sedan under lördagen fortsätta med de resterande sju specialsträckorna. Tävlingen kommer att köras på några av svenska rallyts klassiska specialsträckor som förr var med i VM-tävlingen. Målgång på lördag beräknas till klockan 17.

– Det ska bli roligt att äntligen få åka tävling med Mattias igen. Vi åkte ett test i början på veckan och allt kändes mycket bra. Jag blir väldigt imponerad av vår Fiesta, den är riktigt behaglig att åka i även när det går fort på en liten skogsväg. Vårt mål är att ha så kul som möjligt och har vi det kommer tiderna blir bra, säger Maja Bengtsson. 

Pressmedelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: