Rally Killingen 2021

2 juni, 2021

För första gången sedan 2006 körs det uppskattade Rally Killingen som en del av Rally-SM i det av SM-promotorn kallat ”Traditionella Rally-SM”.

Rally Killingen var ursprungligen den fjärde deltävlingen av fem i Rally-SM men kommer att genomföras som den första, tillika öppningstävling, då North Rally Boden tyvärr fick ställa in och övriga arrangörer fått flytta fram tävlingsdatum med hänsyn till den pågående pandemin.

– Riktigt roligt att vi får vara en del av SM och att vi i dessa tider förhoppningsvis får genomföra en rallytävling som vi vet många förare skulle uppskatta, säger tävlingsledare Mikael Gustafsson och tillägger;

– Cirka 80 kilometer specialsträckor fördelat på åtta stycken som körs en gång, kommer att göra att 2021 ackompanjeras av bilar från gamla 80-tals Svenska Rallyt klassiker vilket aldrig tidigare har körts i denna tappning. Vi tror att tävlingen kommer ge en fin skjuts både för tävlande och förhoppningsvis utifrån rådande samhällsläge, även publik.

Rally Killingen startar på fredagen den 13 augusti då shakedown körs för de tävlande och en arrangerad pressdag för media. Själva tävlingen startar klockan 08.00 på lördagen den 14 augusti då första tävlingsbil lämnar HQ för transport ut till första specialsträckan. Serviceplatsen är vid Kils Arena.

Arrangören Kils MK Bil förbehåller sig rätten med kort varsel att ändra datum eller ställa in tävlingen. För närvarande kan ingen information ges om eller hur tävlingen kan hantera publik. Håll utkik i sociala medier @RallyKillingen, på www.rallykillingen.se, där du ser den senaste informationen.

Varmt välkomna önskar tävlingsledningen Rally Killingen

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...