Rally Lima halvfyllt efter en dryg vecka

6 december, 2022
Halva startfältet är redan fyllt till Rally Lima! Efter dryga åtta dagar. Extra spännande är ett nybildat team med fem förare.
För att säkra upp sina platser har nybildade GK Door Team Sweden bokat upp fem platser till sina förare. Tre i huvudklassen Internationella 4WD, en i motsvarande tvåhjulsdrivet och en i deltagarmässigt största klassen, Nationella 2WD.
– Mäktigt kommer det att bli! Vi ska ha kul och se till att ha rätt förutsättningar för att lyckas, säger Christoffer Haglund, en av förarna i teamet.
De tre VW Polo som teamet förfogar över byggs fortfarande, den första strajpas idag. Därefter följer tester och att det som idag står som ”presenteras senare” i anmälningslistan ska fyllas med namn och klubbadress.
Kan vi räkna med toppåkare i teamet?– Ja, ja ja! Vi ska släppa namnen pö om pö innan årsskiftet, och även slåss om poäng i Teammästerskapet, fortsätter Haglund.
Något fler än 75 förare är redan anmälda till Rally Lima. Halva startfältet. Och anmälningstiden går ut först den 22 januari. Majoriteten är ännu så länge lokala förare och de som brukar åka LBC-Ruschen men inte hela SM-serien. 
– De vill inte riskera att bli gallrade. Ännu så länge saknar vi en del förare i toppskiktet, som vi vet kommer, säger Sune Rickardsson, tävlingsledare.
– Att ett helt nytt team satsar hårt på SM är glädjande! Både för oss som arrangör, för mästerskapet i sin helhet och för publiken, fortsätter Rickardsson.
GK Door Team Sweden har flera partners, där det norrländska företaget som bygger innerdörrar är den största. Ägaren, Christer Hedlund Lycksele, vann tillsammans med kartläsaren Ida Lidebjer Granberg, Asarums, Svenska Rallyts historiska del 2022 i en Ford Escort RS 1800. Hedlund blir inte med i startuppställningen i Lima. Däremot B-föraren Tim Liljegren, Karlskrona AK, i en Volvo 240.
– Detta kommer bli så otroligt häftigt!, konstaterar han på Facebook.
Bildtext:Efter bara åtta dagar är drygt 75 förare anmälda till Rally Lima, som inleder SM 2023. Bland annat har nybildade GK Door Team Sweden anmält fem förare som ”Presenteras Senare”. En är dock Tim Liljegren, Karlskrona, i en Volvo 240. Foto: Privat
Källa: Pressmeddelande

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...