Rally mitt i Säffle centrum

14 juni, 2022

När anmälningstiden gått ut ses sex deltagande ekipage i standardklassen, under tredje deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint som avgörs i Säffle på lördag, där Peter Vestlund och Magnus Larsson från Hässleholms MK/Magnus Larsson är seedad först ut i sin BMW 320i tätt följt av Varakillarna Thomas och Torsten Brolin. 

Största klassen är nationella 2WD, med 25 deltagare, där asfaltsspecialisterna Mats Andersson, Joacim Kristiansson och Bjarne Rutgersson är seedad att gå ut först men många duktiga asfaltsförare finns bakom som jagar den första trion i fältet. 

I internationella klassen 2WD står Heidi Rylén från Vänersborgs MK på startlinjen och i nationella 4WD ses tidigare klassvinnaren Dan Johansson och Joakim Johansson från Dals MK i sin Mitsubishi Mirage. Ska Dan och Joakim kunna vinna över den internationella klassen 4WD får lördagens sträcka i Säffle utvisa men där finns snabbåkarna Mattias Olsson/Erik Gustafsson från Stenungsunds MS/SMK Linde och Hässleholms Rolf Grybb och Tobias Grybb.

– Det är många detaljera som ska redas ut när man genomför ett SM mitt i centrum. Vi är väldigt tacksamma för kommunens välvilja vilket gör vårt arrangemang möjligt, hälsar tävlingsledningen för Seffle City Motor Challenge. 

– Vi kommer att ha tre tydligt utmärkta publikområden. Publikområde 1 är i nära anslutning till starten, publikområde 2 som är vid Säffle hembygdsgård. Publikplats 2 är ett utmärkt ställe för de som vill se bilarna åka på grussträckningen. Publikplats 3 är i och vid kanalparken och kanaltorget där bilarna åker genom parkområdet och avslutar i rondellen innan målgång. Ytterst noga att följa funktionärers anvisningar, uppmanar tävlingsledningen.

Under fredagskvällen och lördagsmorgonen är det anmälan och besiktning. Första start är klockan 10.00 och tävlingen genomförs på en specialsträcka där 80 procent är asfalt och 20 procent grus, som körs tre gånger. Alla omgångar räknas i slutresultatet. 

Efter tävlingen blir det ”Powerstagefestival” i Säffle med bland andra Svartgam, Mr P, Drömhus och Dr Bombay. Så räkna med en riktig rallyfest mitt i stan. 

Under veckan kommer vi att träffa några förare i ”Rallyweek” som presenteras på rallysm.se. På hemsidan, undan poängtabell, finns också aktuell SM-tabell inför Seffle City Motor Challenge. 

Foto: Anders Österberg

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Biljettpris – vi sänder live
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: