Rally-SM avgörs i Kristianstad

18 juli, 2022

På söndag, 24 juli, körs sista deltävlingen i Rally-SM asfaltssprint i Kristianstad. Det är jämnt i toppen och i flera klasser kommer tävlingen avgöra vem som vinner hela SM. Räkna med högt tempo på sträckorna i Norra Åsum.

Rally Kristianstad är den fjärde och sista deltävlingen i Rally-SM asfaltssprint och just nu är det så jämt i toppen att flera förare har chansen till mästerskapstiteln.

I klassen 4WD leder just nu Dan Johanneson, Dals MK, före Mattias Olsson, Stenungsunds MK, och Rolf Grybb, Hässleholms MK. Johanneson kommer inte att köra och därför har både Olsson och Grybb chans att plocka hem segern.

Det är dubbelt skånskt i topp i 2WD där Mats Andersson, Eslövs MK leder före Joachim Kristiansson, SMK Hörby. Det skiljer enbart några få poäng och båda har mycket goda chanser att plocka hem guldmedaljen i SM.

I standard RM leder Peter Vestlund, Hässleholms MK, betryggande serien och kampen kommer istället att stå om silvermedaljen då Tomas Brolin, Vara MK och Joakim Strömberg Bengtsfors MC har lika poäng inför den sista och avgörande tävlingen.

Räkna med att det blir ett högt tempo och spännande körningar när de totalt 56 ekipagen gör upp om medaljerna på sträckorna. Tävlingen körs på en publikvänlig del på det gamla A3-området i Norra Åsum, strax utanför Kristianstad. Start, mål och serviceplats kommer att vara på närliggande Kristianstad Kartingklubbs anläggning Åsum Ring.

Information om tävlingen: Tävlingen består av en slinga om 2 km/varv och som körs tre varv per omgång. Varje omgång körs tre gånger. Alla omgångar räknas i slutresultatet.

Pressmeddelande från Kristianstads MK och foton är tagna av Pia Nilsson
Bildtext: Mats Andersson (nedan), Eslövs MK, leder före SMK Hörbys Joachim Kristiansson (ovan) med vem som plockar hem mästerskapstiteln i 2WD avgörs på söndag i Kristianstad.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...