Rally-SM drar igång hos Lima 4 februari

5 september, 2022
Precis när dammet lagt sig efter årets SM i rally är det klart att nästa säsong drar igång den 4 februari. Hos Lima Motorsällskap.
Populära LBC-Ruschen, på fina vintervägar runt Lima, får för första gången SM-status. I och med det byter tävlingen namn till Lima Rallyt.
– Det är ärofullt att få arrangera SM. Vi har fått frågan tidigare, men då tackat nej. Nu vill vi ge det en chans, säger tävlingsledare Sune Rickardsson.
Lima Rallyt inleder 2023-års säsong i ”traditionella” SM för två- och fyrhjulsdrivna bilar, både internationellt klassade och nationellt. Liksom Standard. Tävlingsdag är satt till 4 februari.
– Vårt rekord är 238 startande. Det får vi nog inte nu, men målet är över 150 i alla fall, fortsätter Rickardsson.
Motorsällskapet i Lima bildades 1973 och tre år senare kördes första LBC-Ruschen. Två gånger har tävlingen varit inställd, dels på grund av töväder och dels för pandemin.
Därför blir det 45:e gången rallyt genomförs nästa år och klubben firar då också 50 år,
– Får vi bara en fin vinter kan förutsättningarna inte bli bättre. Det blir kul att få inleda Rally-SM här i Lima!Årets säsong av Rally-SM avslutades den gångna helgen i Trollhättan med den femte deltävlingen i mästerskapet.
Bildtext:
Det pågår ett intensivt arbete i Lima MS inför klubbens första SM-deltävling, Lima Rallyt den 4 februari 2023. Ledartrojkan består av tävlingsledare Sune Rickardsson, ordförande Mikael Johansson och biträdande tävlingsledare Ann-Christin Renhall. Foto: Arne Westlin
Pressmeddelande från Limas MS

Mer från Rally-SM: