Rallysverige – Vi har ett beslut!

21 november, 2022

Efter några timmars överläggande och diskuterande, enades de närvarande av organisationen om att trots allt, genomföra nästa års Snapphanerally som en SM tävling.

– Trots att vi för över ett år sedan sökt SM för Snapphanerallyt har vi inte fått gehör hos SRM, förrän det nu blev stopp för dem när Fagersta tackade nej. Men med bara fyra SM-tävlingar blir det ingen SM-säsong för landets alla SM åkare. Detta har SBF och rallyutskottet klargjort för SRM och oss andra.

– Och med denna vetskap kunde vi bara inte leka ”tjalle tvärvigg” mot vare sig SRM eller landets alla SM åkare. Trots att nästa års banförslag redan ligger långt framme för en DM-tävling, får vi nu ta ett omtag och börja söka nya specialsträckor för en SM-tävling. Vilket kan innebära att vi inte når upp till de nio mil som är det minsta kravet på specialsträckornas totala längd på ett SM.

– Blir också tufft för oss och alla våra funktionärer, när vi nu då nästa år skall genomföra inte mindre är fyra tävlingar varav två med SM-status. Vi kommer då också att belasta Garnisonen med två tävlingsdagar, i stället för enbart en.

– Detta innebär att Hässleholm och Hässleholms MK kommer att genomföra två stycken SM tävlingar med endast två månaders mellanrum. Hur många städer i landet kan ståta med detta? Det innebär också att det blir både 29:e och 30:e SM tävlingarna för klubben. Men men, klubben firar ju även 190 års jubileum nästa år! Hur många klubbar kan göra det?
(Klubben fyller 70, Hässleholms GP 60, Snapphanerallyt 55 och Temahallen 5 år)

C G Wilke
Ordförande
TL Hovdala sprinten
TL EC Snapphanerally

Pressmeddelande från Hässleholms MK
Foto: Stockhems foto
Fotnot: Tävlingen körs den 18-19 augusti 2023

Mer från Rally-SM: