Rallyweek Andersson ”– Det finns inget att spara på”

22 juli, 2022

På söndag avgörs vem som blir mästare på asfalt när Kristianstad MK står som värd för finaltävlingen som avgörs på gamla A3 området i Norra Åsum, strax utanför Kristianstad. Vi har tagit pulsen på några förare… 

Startnummer 32 har Mats Andersson och Jörgen Jönsson från Eslövs MK respektive SMK Hörby. På söndagkväll kan Mats och Jörgen titulera sig som asfaltskungar om allt går deras väg.
Mats har 7 poäng tillgodo inför söndagens finaltävling i Rally-SM Asfaltsprint till förra årets vinnare, Jocke Kristiansson. 

Hur lägger du upp taktiken inför söndagens finaltävling i Rally-SM Asfaltsprint?
– Taktiken är väldigt enkel, kampen om guldet står mellan mig och Jocke Kristiansson. Oavsett om vi bryter så är en silvermedalj klar så det finns absolut inget att spara på. Men det blir en tuff dag då startfältet innehåller många vassa förare som jagar poäng, berättar Mats Andersson.

Har du kört på A3-området tidigare?
  Ja, vi har kört där ett par gånger innan med blandat resultat. Vinst och brutna tävlingar. Mycket trevlig bansträckning har det varit de gångerna så vi hoppas att det blir något liknande på söndag. 

Era förberedelser inför söndag?
– Inte stor skillnad mot någon annan tävling men allt måste vara i ordning. Vi har ändrat lite på bilen sedan Säffle där vi kämpade med understyrning, sen om det är åt rätt håll visar sig på söndag. Vi har ett bra urval av däck med oss som kommer att väljas efter kontroll av banan och analys av vädret. Så allt känns väldigt bra inför tävlingen så det är bara för mig och Jörgen att också vara på topp, så det blir nog inte värsta grillfesten på lördag kväll, säger Mats och skrattar, och fortsätter ”Inställningen är utan tvekan att vi åker till Kristianstad för att bärga ett SM-guld”.

För poängtabell inför söndagen, se fliken ”poängtabell” under rallysm.se 

Foto: Pia Nilsson

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Biljettpris – vi sänder live
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: