Rallyweek: Andersson ”– Jag ska försöka stressa de nationella 2WD förarna lite”

12 maj, 2022

Andra deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint är Uddevalla City Race lördagen den 14 maj. Vi har tagit pulsen på några rallyförare…

Simon Andersson från Eslövs MK var snabbaste av alla 2WD i premiärtävlingen i Hässleholm. Tillsammans med Julia Thulin från SMK Hörby tar Simon sig an ”Monte Carlosträckan” i Uddevalla. 

Hur har du laddat upp inför andra deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint?
– Min uppladdning under den senaste veckan har varit att kolla över växellådan och lite andra grejer i A-damen. Några rundor med frisbeegolv har det blivit och jag har spenderat en hel del tid i min simulator rigg, berättar Simon Andersson.

Kan du berätta lite kort om bilen du tävlar med?
– Bilen jag kör med är en 2016 Opel Adam R2 som är fabriksbyggd bil efter R2 reglementet. Motorn är en 1,6 liters sugmotor som ger 185 hästkrafter och där värdet är exakt samma. Växellådan är en femväxlad sekventiell låda från Sadev och fjäderbenen är från Reiger. A-damen är en liten bil som kan köras med en väldigt aggressiv körstil, en stil som jag trivs med, så det är nog därför det klickade direkt när jag fick börja köra med den. Det är en perfekt bil att lära sig utnyttja väghållningen och ha farten med sig ut ur kurvorna, speciellt när man inte har så mycket effekt i motorn. Jag känner att det finns fortfarande mer potential i bilen innan jag kan säga att den går 100 procent max, men vi är inte långt ifrån… 

Vad är det som gör det speciellt att tävla på asfaltsunderlag?
– Det speciella med asfaltskörning är att man kör oftast så snålt som möjligt med framhjulsdriven bil. Man kör väldigt mycket på gränsen med greppet. Det kan bli lite likt som banracing där man letar efter det bästa spårvalet.

Ditt mål på lördag?
– Första målet är att komma i mål och se till att vi har en hel bil utan skador inför SSR. Såklart har jag ju sikte på att vinna den internationella 2WD klassen och om allt går bra ska vi försöka stressa de nationella 2WD förarna lite också…. summerar Simon Andersson från Eslövs MK.

Foto: Henrik Rallyfoto och Sara Mejving

För mer info om tävlingen under ”tävlingar” på rallysm.se
För resultat se under ”resultat” på rallysm.se 

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Rally Live sänder radio och tv
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: