Rallyweek: Heidi Ryrlén ”– Jag har tidigare kört banracing”

30 april, 2022

På söndag drar Rally-SM Asfaltsprint igång. Premiärtävlingen är Hässleholm. Vi har tagit pulsen på några rallyförare…

Hur har du laddat upp inför premiären?
– Min uppladdning har väl kanske inte varit klockren då vi sålde min bil efter en krasch förra året och sedan dess jagat en ny bil, som anländer till oss på onsdagen innan tävling. Det är likadan bil som jag kraschade, vilket känns positivt när den kommer så kort inpå tävlingen. 

Har du kört på Garnisonen i Hässleholm tidigare? 
– Jag har kört Garnisonen tidigare, SM Snapphanerallyt 2018, då i regn och på grusdäck och grussetup, så det har jag inte så mycket nytta av i helgen känns det som. 

Kan du berätta lite kort om bilen du tävlar med?
– Bilen är en Ford Fiesta Rally4 som jag inte vet mycket om alls, däremot så tycker jag det är en bra bil och jag känner mig ändå hemma bakom ratten på en sådan så länge jag är överens med bromsarna… 

Vad är det som gör det speciellt att tävla på asfaltsunderlag?
– Jag har knappt kört på asfalt alls. Men jag har tidigare tävlat i SSK och JTCC inom banracing, däremot är det över fem år sedan.

Ditt mål på söndag?
– Jag ska ha roligt på söndag, det är det viktigaste, annars är det ingen vits att köra. Sen vill man ju alltid vinna, förstås… summerar Heide Rylén som kör för Vänersborgs MK i klassen Internationella 2WD och har startnummer 42.

Foto: Privat

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Rally Live sänder radio och tv
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...