Robin och Henrik vann premiären av nya Asfalts-SM

10 maj, 2021

Vid lördagens premiärtävling i Uddevalla kördes tre kvalomgångar och de bästa ekipagen fick en finalplats på Glimminge motorstadion. I finalen nollades tidigare resultat och ensamt utgjorde således finalkörningen ett slutresultat för premiärtävlingen.

Robin Svensson och Henrik Appelskog, SMK Hörby och Östergyllens RC, tog första totalsegern i Asfalts-SM. Ford Fiesta R5 körde duon i den internationella bilklassen 4WD och fick med sig 25 SM-poäng hem.

Kristian Johansson och Fredrik Livh, Toarps MK/Laxå MK, vann 2WD nationella klassen där finaltiden noteras till 3,31,1. På andra plats, 1,2 sekunder efter, körde Joacim Kristiansson och Maya Ragntoft, båda SMK Hörby in på under finalåket. På tredje plats noteras Peter Holgersson och Danny Holgersson, Ryds MK.

I den internationella 2WD blev det en spännande sekundstrid där särskiljning fick göras för att kora andra och tredjeplatsen. Simon Andersson och Jörgen Jönsson från Eslövs MK, vann klassen med tiden 3,33,3. Endast 1,1 sekund efter och in på samma tid, 3,34,4 där Emrik Smedberg/Carl Eriksson, Wäxjö MS/Skillingaryds MK, samt Nässjö:s MK Calle och Torbjörn Carlberg, körde in. Särskiljning fick göras och då Emrik och Carl hade placerat sig främre än Calle och Torbjörn i omgångarna fick Emrik och Carl kliva upp på andra plats. Lukas Hägg och Daniel Borgqvist, Trelleborgs MK/Olofströms MK, placerade sig på 3,36,9 och blev därmed fyra i klassen.

Stefan Kristensson tillsammans med codriver Rickard Nilsson, Tomelilla/Simrishamn, fick med sig 10 SM-poäng efter att ha vunnit nationella 4WD.

Lucas Helin och Annie Seel, Tibro och KAK, drog längsta strået vid finalrundan och vann 1,9 sekunder före Johan Holm och Christer Holm från SMK Trollhättan i SM-premiären för standardklassen, Gr F.

På tredje plats noteras Niklas Ledin och Jonna Olsson, MK Kopparberg.