Segerjakten för PG tog stopp med en framåtvolt

16 september, 2023

P-G Andersson och Anders Fredriksson såg ut att gå mot seger i SM-finalen i Rally Arvika när säsongen istället avslutades med en framåtvolt.– Jag är sjukt besviken på mig själv, men det har varit för många individuella misstag från min sida i år, säger P-G.SM-finalen blev inte vad Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK) hade planerat. Trots deras två SM-segrar inför sista och avgörande deltävlingen i Rally Arvika i helgen var SM-guldet utom räckhåll att nå för egen del. Inledningsvis bröt de och tvingades till omstart i SM-premiären i Lima, vilket resulterade i en medioker nionde plats och dessutom har de en nollad tävling i bagaget.Målet för finaltävlingen i Rally Arvika var att tillsammans med Team Skåab kamma hem segern och sen fick det räcka så långt det nu gick i mästerskapet. Det såg ut att gå vägen för deras del, men på sista sträckan, när de ledde rallyt med 5,2 sekunder, tog det tvärstopp.– Jag touchade i ett betonglock och när jag kom in i nästa sväng hade jag en punktering utan att märka det. Jag höll fullt på femmans växel och det styrde inte alls. Vägen var nydikad och vi rullade ganska brutalt framlänges och det tog stopp, berättar P-G.Därmed tvingades de kasta in handduken för den här gången och blev utan SM-medalj.– Det har varit alldeles för många individuella misstag för mig i år och det fungerar inte med det här motståndet, säger P-G.

Pressmeddelande från PG Andersson

Foto: Stockhemfoto och privatbild

Mer från Rally-SM: