Segerviss Adielsson till start i Skilling 5

28 juli, 2022

På lördag kommer Mattias Adielsson och Maja Bengtsson köra den andra deltävlingen i den SM-serie som avgörs med tävlingar av sprintkaraktär på grusunderlag. Ett bra tillfälle att testa lite uppdateringar på deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2. 

– Vi kör för seger, det är dock ett starkt startfält så det kommer inte bli lätt. Vi kommer även att prova lite nya saker på bilen som vi hoppas ska fungera bra, säger Mattias Adielsson. 

Tävlingen på lördag avgörs på en 6 kilometer lång specialsträcka som körs tre gånger. Tävlingens serviceplats och högkvarter är i Hestra och specialsträckan finns strax väster om Hestra. 

– Kort och intensivt så det finns inte utrymme för några misstag. Vi var ju med i den första deltävlingen i den här serien men där fick vi en punktering direkt i början, vi lyckades ändå med en andra plats. Det känns bra att köra en så intensiv tävling där vi måste gå för fullt från första metern. En perfekt uppladdning inför nästa deltävling i Rally-SM som avgörs i mitten av augusti, avslutar Mattias Adielsson. 

Det finns tre olika serier som korar svenska mästare i rally. En serie med korta asfaltstävlingar, en serie med korta grustävlingar och sedan den vanliga serien med längre tävlingar oftast över två dagar. 

Tidsplan lördag 30 juli: Start 11.00. Målgång 15.00. 

Pressmeddelande och foto från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: