Simon klassegrade och blev totalsjua ”Jag hade en perfekt dag”

5 maj, 2022

Vid premiären av Rally-SM Asfaltsprint i Hässleholm totalvann Mattias Olsson och Erik Gustavsson med sin Skoda Fabia. Det som fick oss att höja på ögonbrynen var Simon Andersson och Julia Thulin från Eslövs MK respektive SMK Hörby. Simon och Julia blev efter söndagens fyra specialsträckor snabbaste tvåhjulsdrivna, bäst i klassen internationella 2WD och totalsjua i tävlingen. 

– Jag skulle beskriva dagen som en perfekt dag. Var lite spänd inför första åket där jag såg fram emot en riktig fight med Hägg, men tråkigt nog fick han bryta på första sträckan. När jag fick höra att vi var snabbaste totalt av 2WD på första så blev det målet istället. Även att vi laddade på bra så körde jag fortfarande på den säkra sidan för att garantera klassvinsten, hälsar en nöjd Simon Andersson som kör en Opel Adam. 

I klassen nationella 2WD, som hade lockat 26 startande, vanns av Joacim Kristiansson och Maya Rangtoft, båda med adress SMK Hörby. Tävlingsbilen, en Opel Corsa B, och Joacim och Maya blev plats åtta totalt och fick med sig full pott av SM-poäng med sig hem.

Dan Johannesson och brodern Joakim Johannesson, från Dals MK blev tävlingens totalfyra och segrade i klassen nationella 4WD. Tvåa i nationella 4WD var Joakim och Roger Rydholm från Dals MK. 

I standardklassen klev Peter Vestlund, Hässleholms MK, och Magnus Larsson, SMK Hörby, överst på pallen och säkrade segern, dock med blott 1,6 sekunder före tvåan Thomas och Torsten Brolin från Vara MK. 

Samtliga resultat och poängtabell finns under fliken ”resultat”.

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...