SMK Hörby bjuder in till ”SM Shake Down”

11 april, 2023

Premiären för ”Asfalt SM” närmar sig och på söndag den 16 april är det dags för SMK Hörby att starta ”Bilmånsson Rallysprint”. Detta är klubbens första SM-tävling sedan 1996 och för att få till lite extra ”SM-feber” drar man igång redan på lördagen. 

– I Hörby-centrum och de båda torgen kommer det att vimla av olika aktiviteter och utställningar, berättar SMK Hörbys ordförande tillika eventansvarige Lars Servin som tillägger. 

– Inte så ofta det arrangeras Svenskt Mästerskap i kommunen och då vill vi så klart att detta ska synas! Under tiden 10.00-14.00 har SMK Hörby lagt beslag på bägge torgen för aktiviteter men där Nya Torg blir där det händer allra mest avslöjar Servin. 

– Förutom olika utställningar med rallybilar och annat relaterat till SM-tävlingen dagen, efter hoppas vi att lådbils-rallyt för de yngsta ska locka folk till Nya Torg. Det är Södra Bilsportförbundet som har byggt upp en ramp och även har lådbilar att låna ut till ”rallysugna” barn. 

– Detta efter att man fått sin ansiktsmålning och tröttnat på hoppborgen, säger Servin och fortsätter:

– Där finns även annat spektakulärt som en ”rullbil” där man kan uppleva känslan hur det är att ha voltat med en bil dessutom en så kallad ”Bälteskälke” för de som är sugna på att ”krocka”. På plats är även klubbens egen rallysimulator och så klart några av de bilar som dagen efter ska köras på Industriområdet. 

Även Junior-världsmästaren 2020 Tom Kristensson har tagit en paus i sin EM-uppladdning och finns på plats med den ”Event-Volvo” han ska köra som föråkare i SM-tävlingen. 

– Helt klart något som kommer att bli sevärt då Tom verkligen vet hur man kan hantera en rallybil, lovar Servin. 

Förutom detta kommer även Räddningstjänst, polis och Assistancekåren att visa upp sina bilar precis som tävlingens huvudsponsor Bilmånsson. 

-– Får inte glömma att det även kommer att finnas mat på torget genom grillproffsen Smoke & Flames BBQ. Höjdpunkten på klubbens ”SM Shake Down” blir när kommunalråd Cecilia Bladh in Zito tar hand om den ceremoniella starten klockan 13.30. 

– När detta är gjort har SM-premiären definitivt startat även om själva tävlingen inte är igång förrän på söndagen med första start klockan 10.00, avslutar Servin. 

Bilmånsson Rallysprint kan ståta med ett startfält på över 60 ekipage som kommer från Dalarna i norr till Trelleborg i söder. Dessa ska köra tre heat med tre varv på Industriområdet och här finns fyra speciella ”publikplatser” och där tävlingsledare Mia Nilsson speciellt vill framhålla ”Bilmånsson Arena”. 

– Här finns både möjlighet att köpa grillat, gå på toaletten och inte minst är det här man ser rallybilarna på ett av banans knepigaste ställe. SMK Hörby har 15 ekipage i helgens tävling vilket gör klubben till den med flest deltagare och dessutom finns även storfavoriterna här. 

– Nog ingen tvekan utan att dubble SM-vinnaren Joacim Kristiansson och Robin Svensson kommer att vara med i toppen i 2WD-klassen, menar Mia men varnar ändå lite. 

– Tuffaste motståndare blir garanterat Eslövsfamiljen Andersson med pappa Mats och sonen Simon som säkert vill ha ett ord med i segersnacket… Det är inte bara SM-premiär utan även första deltävlingen i RM och DM för standardklasserna också här har SMK Hörby en favorit. 

– Kalle Ingesson med sin BMW blir nog svår för de andra att rubba, tror Mia. Bilmånsson Rallysprint har tävlingscentra och serviceplats på Lågehallarna där också efterföljande prisutdelning sker. 

Bildtexter.
Lars Servin: Eventansvarige ordföranden i SMK Hörby Lars Servin bjuder på ett välfyllt Nya Torg den 15 april när det är ”SM Shake Down”. Foto: SMK Hörby
Lådbil: Torgny Wallin brinner för lådbilar och kommer att finnas på plats när SMK Hörby drar igång SM-helgen. Foto: Södra BF.

Källa: Pressmeddelande från SMK Hörby

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
27 maj, Asfaltsknixen, Gullabo RC
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Biljettpris – se Rally-SM 2023  live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Mer från Rally-SM: