SSR:s ledning har kickat igång

30 januari, 2023

Banan är klar, ansökan till Länsstyrelsen inskickad. I helgen hade SSR:s organisation kick-off för att riktigt gå igenom allting.

Den 18-20 maj är det dags för South Swedish Rally, andra deltävlingen i 2023 års Rally-SM. ”Som vanligt” under Kristi Himmelsfärdshelgen och denna gång med Millebygden som nav.

Under den gångna helgen samlades tävlingsledningen för att gå igenom hela upplägget och få en rad stenar på plats.

– Vi har gjort så här förut och konstaterat att det är det ultimata, för alla är samlade på ett ställe och ingen kan lämna skeppet, konstaterar Kjell-Åke Jönsson, event- och sponsoransvarig tillsammans med Anders Martinsson.

Platsen för konferensen var färjan Nils Holgersson, som går mellan Trelleborg och Travemünde. Tio personer var med ombord sedan ett par tvingats lämna återbud på grund av sjukdom. Konferens under hela lördagen och framtida idéer diskuterades även kvällstid.

– Vi älskar ju alla rally och vill gärna fortsätta arrangera. Samtidigt önskar vi att publiken börjar inse att det måste få kosta att se och följa en SM-deltävling, säger Fredrik ”Fritte” Johansson, ny tävlingsledare för året.

Banan till SSR 2023 börjar traditionsenligt med shake down på torsdagen den 18 maj, fortsätter med ett par sträckor på fredagskvällen och ytterligare sju SS på lördagen. Ansökan till Länsstyrelsen är skickad.

Pressmeddelande från SSR

Bildtext: En stor del av SSR:s tävlingsledning samlades till kick-off under helgen på färjan Nils Holgersson. Från vänster biträdande tävlingsledare Björn Larsson, tävlingssekreterare Anders Anderholm, biträdande säkerhetschef Niklas Rydh, tävlingskassör Bertil Gunnarsson, teknisk chef Gert Andersson, eventansvarig Kjell-Åke Jönsson, biträdande banchef Oskar Andersson, banchef Albin Karlsson samt tävlingsledare Fredrik ”Fritte” Johansson. Foto: Annemo Friberg

Mer från Rally-SM: