Starkaste startfältet på många år i Hässleholms GP

19 april, 2022

När anmälningstiden stängde i söndags kväll klockan 18.00, så kunde vi räkna in inte mindre än 71 anmälda, mer än Hässleholms MK hade hoppats på under den senaste veckan.

– De största klasserna i SM är glädjande nog ”Standardklassen” med 10 deltagare, där hemmaklubben har fyra egna ekipage samt ”Nationella 2 WD” med inte mindre är 28 stycken anmälda, där fjolårssegraren Joacim Kristiansson går ut först. Alla de absolut snabbaste förarna i denna klassen finns med och med inslag från både Danmark och Norge, berättar tävlingsledaren CG Wilke. 

– De ”häftigaste” bilarna finner vi i ”Nationella 4 WD”, med två stycken Ford Fiesta WRC 16 som körs av fjolårssegraren i denna SM-klassen Stefan Kristensson samt Norges främste deltagare i Hässleholms GP, Rune Danneborg som totalsegrade 2014.

– Men det är nog med stor sannolikhet i klassen ”Internationella 4 WD” som årets totalsegrare står att finna i form av Marco Gersager (fjolårsvinnaren i HGP) eller hemmaföraren Rolf Grybb som senast segrade i årets ”öppningstävling” i Hörby, avrundar CG Wilke som är tävlingsledare inför SM-premiären i Asfaltssprint nästa helg. 

DM klasserna har 19 anmälda, med största klassen ”Standard A” med hela 11 anmälda. Första start i tävlingen är kl 10.00 söndagen den 1 maj.

Källa: Pressmeddelande från Hässleholms MK
Foto: Håkan Bercic

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

Mer från Rally-SM:

East Sweden Rally öppnar anmälan

East Sweden Rally öppnar anmälan

Årets näst sista deltävling, East Sweden Rally, har öppnat anmälan. ESR och Linköping är tillbaka i Rally-SM för...