Stefan och Rickard totalsegrare i Rally Kristianstad

24 juli, 2022

Stefan Kristensson och Rickard Nilsson, Tomelilla MK och Simrishamns MK, totalsegrade när finaltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint avgjordes på A3 området i Kristianstad. Under dagens tre specialsträckor vanns två av Kristensson och segermarginalen till tvåan Mattias Olsson och Erik Gustafsson blev 5,6 sekunder.

Mattias och Erik vann internationella 4WD och Stefan och Rickard den nationella 4WD-klassen.

2WD vanns av Joacim Kristiansson och Maya Ragntoft som vann samtliga tre sträckor under hela dagen.

Internationella klassen vanns av Heidi Rylén från Vänersborg med kartläsare Victor Svensson från Ryds MK.

Standardklassen vanns av C-föraren Karljohan Ingesson och Lars Ingesson från SMK Hörby. De hade enbart en tiondel tillgodo när slutmålet nåddes.

Tävlingsledare Björn Larsson var nöjd med arrangemanget som bjöd på spänning och dramatik på A3 området och tackade alla funktionärer som ställt upp under veckan, Kristianstad karting och till kommunen.

– Upplägget har varit bra och banan rolig, säger de tävlande.