Theres – ledamot i rallyutskottet

16 december, 2022

Theres Thörnevall är ledamot i rallyutskottet och öppnar den 16:e luckan i adventskalendern.

Vem är Theres?
– Jag är en lugn och positiv norrbottning från Boden. Jag är gift, väntar just nu vårt tredje barn, arbetar som ekonomicontroller och har svårt för att inte engagera mig i sådant som jag tycker är kul och intressant. 

När och var hade du ditt första funktionärsuppdrag på en rallytävling?
– Eftersom jag vuxit upp med en bilsportfamilj, har jag varit kring rallytävlingar hela mitt liv. Som barn fick jag mindre uppdrag såsom att gå med tidremsor som skulle hängas upp på resultatlistan och hjälpa till i kiosken. Med åren har uppdragen blivit mer avancerade och jag har försökt hjälpa till där det har behövts inför tävlingar som arrangerats i närområdet. Vid NMS Bodens SM-deltävling som arrangerades i januari 2022 var jag funktionärschef. 

När blev du ledamot i rallyutskottet?
– Jag blev ledamot i rallyutskottet i november 2021. Innan dess har jag bland annat arbetat i distriktsstyrelsen i Övre Norra Bilsportförbund.

Vad har du för arbetsuppgifter i rallyutskottet?
– I utskottet deltar jag i våra utskottsmöten och SGA-möten, ansvarar för hemsidan och facebooksidan. Jag sammanställer dagordningen till våra möten, skriver minnesanteckningar och protokoll. Jag deltar i de diskussioner som kommer upp, gör tävlingsbesök vid SM-tävlingar och representerar utskottet vid olika evenemang såsom SM-konferensen, Bilsportgalan och Bilsportkonferensen. 

Vad gör rally så speciellt för dig?
– Rally är adrenalin, spänning, gemenskap och har man en gång börjat, är det svårt att sluta. Rally har alltid varit en del av mitt liv, jag var tre månader när jag var med på min första rallytävling som min pappa körde. I 13-års present fick jag åka med som kartläsare för första gången och har sedan dess fortsatt. När vi fick barn har inriktningen gått från att tävla själv till att engagera mig ideellt. 

Theres Thörnevall från Boden är ledamot i rallyutskottet. Foto: Sara Mejving

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
8 – 9 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
22 april, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK (datum ej fastställt)
27 maj, Asfaltsknixen, Gullabo RC
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
26 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Växjö MS

Biljettpris – se Rally-SM live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar under 2023, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor
Biljett för enstaka tävling 99 kronor

Biljettpriset för enstaka tävlingar, 99 kronor, behålls 2023, övriga höjs 100 kronor efter nyårsafton, så passa på att säkra din SM-biljett inför kommande år redan nu. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...