Tom och Andreas totalsegrade i Rally Arvika

16 september, 2023

Det blev en spännande helg när de 70 deltagarna tog sin an Rally Arvika:s tio fina specialsträckor och vilken finaltävling det blev!

PG Andersson och Anders Fredriksson var snabbast inför sista sträckan i Värmland med 5,2 sekunder när ett hinder inner touchades och kvar i skogen blev ledande duon. Tom Kristensson och Andreas Johansson skuggade Andersson/Fredriksson inför sista sträckan och nämner på sociala medier:

– Tufft att se både PG och Fredrik (reds anm; Åhlin) kvar inne på sista sträckan, men jag är otroligt glad för denna seger och nöjd med vår prestation, berättar Tom.

Två i klassen internationella 4WD efter Tom och Andreas körde Albin Nordh/Christoffer Bäck in och då 5,3 sekunder före teamkollegorna Jonas Åkesson och Maja Bengtsson.

Topp tre internationella 4WD Rally Arvika:
1. Tom Kristensson, SMK Hörby, 47:37,8
2. Albin Nordh, Ydre MK, +24,2
3. Jonas Åkesson, Karlskrona AK, +29,5

12 ekipage i 4WD gjorde upp om de sista SM-poängen där Robert Andersson och Jesper Samuelsson var snabbast under helgen. Marginalen på 32,3 sekunder blev det ner till tvåan Mattias Nyström och Jonna Nyström, båda från Ludvika MS. Trea i klassen klev duktiga Jonna Eson Brådhe in tillsammans med codrivern Nicklas Edvardsson.

Topp tre nationella 4WD Rally Arvika
1. Robert Andersson, Eskilstuna MK, 51:14,8
2. Mattias Nyström, Ludvika MS, +32,3
3. Jonna Eson Brådhe, SMK Nyköping, + 1:07,4

Tim Liljegren och Stefan Ahl visade på 940-styrka under helgen, men fick bryta under lördagseftermiddagen med tekniska bekymmer. Stabile Mattias Adielsson med codrivern Bosse Holmstrand tog hand om segern i den största klassen, 2WD, och stod således som klassvinnare i Rally Arvika. Volvoekipaget från Hällefors/Rasbo med Emil och Jessica slutar på en andraplats före Corollaföraren Viktor Karlsson från Vimmerby MS och Jonas Magnér, KAK.

Topp tre nationella 2WD Rally Arvika
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 51:43,9
2. Emil Karlsson, Hällefors MK, +43,6
3. Viktor Karlsson, Vimmerby MS, +46,2

Patrik Hallberg med John Stig var snabbast när slutmålet i Rally Arvika nåddes i den internationella 2WD-klassen där sex ekipage startade. Melvin Bengtsson och Carl Eriksson körde in på en andraplats och Isak Reiersen, Östmark Motor FF, tillsammans med SMK Nyköpings Lucas Karlsson blev trea i klassen.

Topp tre internationella 2WD Rally Arvika
1. Patrik Hallberg, Haninge MK, 52:14,0
2. Melvin Bengtsson, Kullings MS, +13,9
3. Isak Reiersen, Östmark Motor FF, +30,5

11 standardförare startade Rally Arvika under fredagen och nio var kvar på lördag morgon då de sista poängen skulle utdelas i finaltävlingen. Martin Lundqvist och Christian Segerström i sin Volvo S40 var snabbast under helgen och hade 43,1 sekunders marginal till tidigare års medaljören Johan Holm med pappa Christer Holm. Karljohan Ingesson och Emma Fransson blev trea i klassen standard under helgens Rally Arvika.

Topp tre Standard Rally Arvika
1. Martin Lundqvist, Fagersta MK, 54:57,7
2. Johan Holm, SMK Trollhättan, +43,1
3. Karljohan Ingesson, SMK Hörby, +52,3

Samtliga foto: Carl Törner, Cavaki

För resultat och poängtabell, se rallysm.se

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.