Victor och Victor mot Junior-EM 

10 mars, 2022

Under säsongen 2022 planerar Victor Hansen och Victor Johansson för start i Junior-EM i rally. 

– Efter fyra säsonger i Rally-SM känner vi nu att det är dags att försöka ta ett nytt kliv och då är Junior-EM det som känns rätt, säger Victor Hansen. 

De senaste åren har man tävlat i Tyskland, Tjeckien och Litauen som förberedelse för att satsa på en full säsong i Junior-EM. I höstas var Victor och Victor i Ungern och besökte deras EM-tävling för att se och lära hur allt fungerar i och kring tävlingarna. Under hela vintern har man förberett inför årets säsong och bland annat införskaffat en Ford Fiesta Rally4, likandan som man körde i Rally-SM 2021. Första tävlingen som ska köras är på Kanarieöarna därefter blir det Polen, Lettland, Italien, Tjeckien och ytterligare en tävling som ännu inte är fastställd var den ska köras. 

– Det kommer att bli ett riktigt äventyr att få köra rally i dessa länder och förhoppningsvis kan kan vi prestera bra resultat även om det kommer bli väldigt tufft, förklarar Victor Johansson. På förhand är det aviserat att det kommer understödda semifabriksteam från både Renault, Opel och Ford. Att som ett ”familjeteam” är det naturligtvis väldigt svårt att konkurrera med dessa. 

– Vi hoppas att med hårt arbete, vilja och engagemang och med bra support från sponsorer, ska vi åtminstone försöka bjuda på hårt motstånd. Sen måste vi vara realistiska och snabbt kunna ställa om med tanke på all osäkerhet om vad som händer i världen, säger Victor Hansen.

Pressmeddelande Victor Hansen Motorsport

Mer från Rally-SM: