YRC-sprintens incheck och besiktning är igång

9 september, 2022

Vi kände några förare på pulsen när vi träffade ekipagen i anmälan under fredagskvällen i Vallentuna.

David Lindström och Jessica Svensson från Skillingaryds MK; 

– Vi har aldrig varit här. Det här är fruktansvärt roligt. Nytt motstånd också, det här ska bli kul, säger David Lindström. 

Någon som också inte kört YRC-sprinten tidigare är Tobias Pettersson från Gränna MK som tillsammans med Åke Kjellgren är laddade inför morgondagen. 

– Jag vet inte vad jag har och vänta mig. Jag har aldrig varit här. Jag gillar när det är snabbt men bilen gillar när det är krokigt. Hoppas det blir bra imorgon, här finns många vassa hemmaåkare också som är riktigt snabba, säger Tobias som var klassegrare i Karlskronapokalen. 

Tomas Pettersson från Fagersta MK är en av dem som har åkt samtliga sprintdeltävlingar. 

– Här åkte jag förra året. De påstår att det är samma väg. Då blir det bra, det är en fin byväg. Jag tror jag minns rätt om jag säger att det är riktigt snabbt i början. Jag tycker det är fränt att krokigt, det brukar gå fort ändå. Jag gillar sprint-SM. 

Jonna Eson Brådhe anländer strax innan incheckningen stänger. 

– Jag känner mig som att jag är på hemmaplan. Fast jag har aldrig tävlat här i Vallentuna. Jag har varit och laddat upp med middag hos mormor på Lidingö. Hon är 94 år och önskade mig lycka till i morgon, säger Jonna glatt. 

Imorgon startar fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint klockan 11.00, tävlingen avgörs på en sträcka vid Markim, norr om Vallentuna. 

Rally-SM Grussprint
9 juli, Mästarmötet
30 juli, Skilling 5
27 augusti, Karlskronapokalen
10 september, YRC-sprinten
8 oktober, Rally Xplosion 

Biljettpris – se YRC-sprinten live
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: