89 anmälda till Rally Arvika

31 maj, 2022

Då har anmälningstiden för SM-rallyt i Arvika gått ut, under en hektisk och glädjande fullfarts motorsportsöndag. Senast vi hade en svensk vinnare (1999) i IndyCar var han från Arvika-trakten, den välkände Glava sonen Kenny Bräck, har nu sällskap, i denna exklusiva skara, av Marcus Ericsson.

Ungefär samtidigt som loppet startade i Indy-land fanns 89 stycken ekipage anmälda, däribland PG Andersson och Pontus Tidemand. Kul att se fler namnstarka förare i startlistan: Mattias Adielsson, Jonas Kruse, William Binbach och Jonas Åkerström.

Efter nästan 5 månaders uppehåll från premiären till helgens SSR är det nu mindre än två veckor, tills bilarna ska stå startklara inför 3:e deltävlingen i SM-rallyt runt Arvika. SS1 går på fredagskvällen, något öster om Centrala Arvika, från Brunskog och över ”Brunskogsfjället”.Tävlingsledningen gratulerar SSR till ett välgjort SM-rally. Grattis till Tom Kristensson och Andreas Johansson som segrade i SSR 2022.

Tävlingsledningen hälsar att jobbet är i full gång med att förbereda vägar, funktionärer och lokaler på bästa sätt inför rally-SM i Arvika.Flera värmländska motorklubbar deltar i samarbetet runt arrangemanget.Vi hälsar tävlande, sponsorer, funktionärer och publik hjärtligt välkomna till Rally-godis i och omkring Arvika.Väl mött i Arvika.

Källa: Pressmeddelande från Rally Arvika
Foto: Fredrik Värnebjörk

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...