Anmälan till finaltävlingen har öppnat

31 maj, 2022

Nu har anmälan till Rally Kristianstad öppnat, finaltävlingen i årets RallySM i asfaltssprint som körs den 24 juli.

Tävlingen körs på en publikvänlig del på det gamla A3-området i Norra Åsum, strax utanför Kristianstad. Serviceplatsen blir på närliggande Kristianstad Kartingklubbs anläggning Åsum Ring Rally Kristianstad är den fjärde och sista deltävlingen i Rally-SM i asfaltssprint.

Totalt körs 23 kilometer fördelat på tre omgångar, vilka alla räknas in i slutresultatet. För närvarande har det körts två deltävlingar och det är jämt i alla de tre stora klasserna.

I 4WD leder Dan Johannesson, Dals MK med sju poäng före Mattias Olsson, Stenungssunds MK. Lite jämnare är det i klassen Standard RM där Peter Vestlund, Hässleholms MK leder med fyra poäng före Thomas Brolin, Vara MK. I den hårdaste klassen, 2WD, är det riktigt jämt. Där ligger Mats Andersson, Eslövs MK, och Joacim Kristiansson, SMK Hörby lika med samma poäng.

Den tredje deltävlingen körs den 18 juni i Säffle, men redan nu kan man ana att det kommer att bli en mycket spännande final i Kristianstad den 24 juli. Anmälan stänger den 9 juni.

För mer information och anmälan, se under fliken tävlingar under rallysm.se

Information om tävlingen: Tävlingen består av en slinga om 2 km/varv och som körs tre varv per omgång. Varje omgång körs tre gånger. Alla omgångar räknas i slutresultatet. Tävlingen är öppen för svenska förare med antingen nationell A-, B-, C-, ungdoms licens eller internationell licens samt förare med utländsk nationell eller internationell licens, med starttillstånd från sitt ASN.

Källa: Pressmeddelande från Rally Kristianstad
Foto: Mikael Eriksson, SMK Trollhättan i full fart under första deltävlingen i Rally SM i Asfaltssprint. Pia Nilsson

Rally-SM Asfaltsprint
1 maj, Hässleholms GP
14 maj, Uddevalla City Race
18 juni, Seffle City Motor Challenge
24 juli, Rally Kristianstad

 

Mer från Rally-SM: