Adielsson bröt Rally Sweden

28 februari, 2022

Mattias Adielsson och David Arhusiander bröt Rally Sweden efter en tung rallyhelg i Umeå.

– Självklart är vi mycket besvikna, hela helgen har varit som en lång uppförsbacke som man aldrig kommer upp till toppen på, säger Mattias Adielsson och fortsätter:

– Allt började så bra i måndags när vi körde test med teamet. Många bra rundor blev det, men också en visit i snövallen. Den kanske fanns med i bakhuvudet i början på tävlingen då jag hade svårt att få det här riktiga förtroendet för bilen. Punktering på den andra sträckan gjorde ju inte saken bättre. Det var ingenting i körningen som fungerade och när vi sedan fastnade i en snövall på SS 5 var allt bara jobbigt. Tyvärr var det ingen publik där, så vi satt där vi satt.

Vi gjorde en omstart på lördagen men det gick inget bättre, körningen stämde inte vad jag än gjorde. Efter lunch på lördagen tyckte jag att det ändå fanns något att bygga på så på kvällsservicen ändrade vi om bilen på nytt sätt. Första vänstersvängen på söndagsmorgonen kände jag direkt att det är så här bilen ska bete sig, den sträckan gick mycket bra fram till slutet då bromsarna försvann och vi var ute i snön igen. Att kopplingen går sönder inför nästa sträcka och att vi då inte tar oss igenom de sista tre sträckorna är så typiskt för denna helg.

– Jag måste få tacka alla fantastiska människor som varit med under veckan, alla bidrar med sin del och styrkan i det här teamet är enorm, jag är så tacksam för allas insatser. Snart är vi tillbaka ännu starkare, avslutar Mattias Adielsson.

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: