Adielsson i täten inför Hovdalasprinten – andra deltävlingen i Rally-SM Grussprint

2 juni, 2023

Göteborgaren Mattias Adielsson leder Rally-SM Grussprint inför den kommande rallytävlingen Hovdalasprinten i Hässleholm. Hovdalasprinten kommer att vara den andra deltävlingen i mästerskapet och erbjuder en intensiv och spännande tävlingsmiljö för förare och fans. 

– Vi vann första deltävlingen och självklart siktar vi på seger. Det ska bli roligt att få komma till Hässleholm och Hovdala igen. Det är alltid fina vägar och bra arrangemang, säger Mattias Adielsson. 

Hovdalasprinten, som äger rum på lördag, startar klockan 12.00 och målgången är klockan 16.00. Tävlingen består av en specialsträcka som ska köras tre gånger och den bästa sammanlagda tiden utser vinnaren. Mattias Adielsson har imponerat stort under säsongens inledning och hoppas på att behålla sin ledande position i Rally-SM Grussprint. 

– Jag är otroligt taggad inför den här tävlingen. Hovdalasprinten är en riktig utmaning och jag är fast besluten att ge allt för att behålla min position i Rally-SM Grussprint. Jag vet att konkurrensen kommer att vara tuff, men vi är redo att visa vad vi kan göra, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna på en kortare sträcka, vanligtvis runt 3-5 kilometer. Grussprinttävlingarna genomförs vanligtvis på en enda dag och består av flera rundor på samma sträcka där förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagda bästa tiden. 

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: