Åhlin/Sjöberg totalsegrade i Hovdalasprinten

3 juni, 2023

80 tävlande totalt, varav 68 i SM och RM-klass, gjorde upp på snabba Hovdalasträckan där start, mål, serviceplats, utställning och HQ fanns intill vackra Hovdala slott i Hässleholm. Tävlingen var den andra av fem i Rally-SM Grussprint.

Efter att ha varit snabbast på samtliga tre vändor tog Fredrik Åhlin, Karlstad MC Bil och Joakim Sjöberg, Hofors MS, hem totalsegern med 4,1 sekunders marginal till teamkollegorna Jonas Åkesson, som dagen till ära hade födelsedag, och Maja Bengtsson. Stig Andervang och Lars Anderson tog bronsplatsen och var 25 sekunder efter Åhlin/Sjöberg.

4WD
1. Åhlin/Sjöberg 8.38,4
2. Åkesson/Bengtsson 8.42,5
3. Andervang/Andersson 9.03,1
4. Kristensson/Johansson 9.06,5
5. Johansson/Dahlberg 9.15,3

Daniel Röjsel, Anderstorps RC, och Nicklas Edvardsson från SMK Nyköping inledde snabbast i klassen 2WD där Mattias Adielsson, Göteborgs MF, och Bosse Holmstrand från Kullings MS skuggade med endast 1,1 sekunder efter den 6 kilometer långa och publikvänliga Hovdalasträckan. På andra vändan var Adielsson/Holmstrand snabbast och ledde klassen med 0,6 sekunder inför sista vändan. Efter en grym körning på sista specialsträckan drog Adielsson/Holmstrand längsta strået och vann klassen med 2,1 sekunder före Röjsel/Edvardsson. Trea i klassen blev Joacim Kristiansson och Roger Clausen från SMK Hörby.

2WD
1. Adielsson/Holmstrand 9.20,6
2. Röjsel/Edvardsson 9.22,7
3. Kristiansson/Clausson 9.28,5
4. Andersson/Jönsson 9.29,1
5. Johansson/Grönvall 9.43,2

Standardklassen som tävlar om RM-medalj växer. I Hovdalasprinten var det 20 tävlande på startlinjen, vilket tävlingsledare Wilke var mycket nöjd med och kommenterade;

– Fantastiskt roligt, det här är vår framtid!

I topp-fem striden befann sig tre C-förare som fick nya, och välförtjänta, RM-poäng vid dagens deltävling i Rally-SM Grussprint.

Robin Liljegren, Karlskrona AK och Viktor Kristensson från Tommelilla MK, var snabbast i klassen på samtliga tre vändor och vinner standardklassen med 9,0 sekunder ner till C-föraren Linus Larsson Arlövs MC och Olivia Kristensson från Trelleborg MK. Bronsplatsen i den tuffa standardklassen gick till Rasmus Bengtsson, Älmhults MK och Torbjörn Ivarsson Hässleholm MK.

23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Biljettpris – se Rally-SM 2023  live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.