Adielsson: Kort och intensivt i premiären på lördag

27 april, 2023

Gruspremiären skedde förra helgen i tävlingen Silverraten i Älmhult. Det gick utmärkt för Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Halmstad. De van klassen i 2WD i konkurrensen av flera åkare som de senare får möta i Rally-SM. Nya bilen för året, den ilsket gula Toyota Corollan fungerade mycket bra under tävlingen. Redan på lördag kommer nästa utmaning. 

– Slverrratten gick mycket bra. Vi testade lite olika saker på bilen och försökte hitta det tempot som behövs för att vara med i toppen. Nu på lördag ska vi köra den första deltävlingen i den serie som heter Rally-SM Grussprint. Det blir ett bra tillfälle att mäta sig mot de som är snabbast i Sverige på sprinttävlingar, säger Mattias Adielsson. 

Timmerhultsprinten heter tävlingen och den avgörs i Laholm. En specialsträcka på 6 kilometer skall köras tre gånger innan segraren koras. Tävlingen startar klockan 12.00 och målgången är klockan 16. 

– Kort och intensivt så det gäller att vara vaken från första metern. Vi behöver ladda för fullt för att hänga med, samtidigt är tävlingen så kort att det inte finns utrymme för att reparera några misstag. Här gäller det verkligen att lita på bilen och våga satsa fullt, rätt häftigt när man får till det men otroligt trist om vi får en stoppsladd för då är vi borta. Vi ser den här tävlingen som ett steg i att bygga explosiv snabbhet som kan behövas i längre rallyn när det är sekundstrid mot slutet, men det är klart att vi vill vinna. Det vill jag ju i alla tävlingar, avslutar Mattias Adielsson. 

Pressmeddelande från Mattias Adielsson. 
Foto: Mats Tapper

Mer från Rally-SM: