PG och Kalle totalsegrade i premiärtävlingen Rally-SM Grussprint

29 april, 2023

Laholms MK, och Knäred, bjöd på fantastisk sprintsträcka när första deltävlingen i Rally-SM Grussprint genomfördes under lördagen. 6 kilometer gånger tre skulle avverkas och det blev minst sagt folkfest i Halland när tusentals åskådare fick se svenska eliten gjorde upp om SM-poängen.

Efter två sträcksegrar stod PG och Kalle som vinnare i klassen 4WD med 3,0 sekunders marginal till Jonas Åkesson och Maja Bengtsson.  40,6 sekunder därefter tog Stig Andervang och Lars Andersson tredjeplatsen.

– Det var en riktigt bra genomkörare inför South Swedish Rally med en bra och representativ väg. Jag tog i lite mer på de två första varven, men tog inga onödiga risker i det sista åket. Då hade det kommit fram lite stenar så jag körde med full kontroll och undvek stenarna för att slippa punktering, säger PG.

I 2WD klassen, där 26 ekipage kom till start, segrade Mattias Adielsson och Bo Holmstand 7,1 sekunder före tvåan Daniel Röjsel och Mikael Johansson. Mikael kommenterade tidigare under dagen att ”finaste sprintsträckan jag varit med om. Vilken häftig sträcka”.

I standardklassen som kör om RM-medaljer var det tätt där Carl Ryke och Joakim Amar blev klassegrare med 0,7 sekunders marginal till Rasmus Bengtsson och Torbjörn Ivarsson.

Stig Andervang och Lars Andersson har precis tagit emot tredjepriset av prisutdelare Nathalie Sandberg från Laholms kommun. På serviceplatsen, innan sträcka tre skulle avverkas, laddade Stig upp med Eddie Meduza på spotify. ”30 år gammal låt, men det gör inget, håller och fungerar fortfarande”, kommenterade Stig under eftermiddagen, vilket dagens pallplats kan intyga.

Anders Martinsson, inlånad tävlingsledare för Timmerhultsprinten, konstaterar efter tävlingen:

– Det blev en väldigt bra tävling och alla verkade gilla sträckan. Halland har tidigare varit en ”vit fläck” i rallysverige, men nu är vi tillbaka, menar Martinsson och nämner att bygdens invånare, kommunen och ortens företag tagit till sig arrangemanget på bästa sätt.